Регистрация

Тарталета с пармезан и домати

Автор:
Валентина Чобанова
|
Дата:
26 May
|
Видяна:
738
Оцени рецептата

1 готов блат за пай

425 г рикота

3 яйца

2 ч.л. прясно нарязан риган

3/4 ч.л. сол

1/2 ч.л. прясно смлян черен пипер

8 нарязани домата

1 ч настърган пармезан

6 стръка пресен риган

 

Смесете рикотата, яйцата, ригана, солта и черния пипер. Разбърква се добре. Разстелете половината от сместа с рикота на дъното на блата. Поръсете с пармезан. Подредете слой от половината нарязани домати. Поръсете с пармезан. Разстелете останалата смес с рикота върху доматите. Поръсете с пармезан. Покрийте с останалите домати. Поръсете с останалия пармезан. Печете на 180С в продължение на 60 минути или до златисто. Извадете от фурната и оставете да се охлади за 30 минути преди сервиране. Украсете с пресен риган. Сервира се топло или на стайна температура.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта