Тарта с гъби
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1/3 бутер тесто
1 белтък, леко разбит
2 с.л. масло
280 г пресни гъби, нарязани на филийки
200 г гъби шийтаке, стъблата изхвърлени и гъбите нарязани
1 с.л. наситнен пресен чесън
2 ч.л. сушен риган, натрошен
1/8 ч.л. смлян черен пипер
225 г пушена моцарела, нарязана на тънки филийки
2 с.л. настърган пармезан
1/3 ч орехи, нарязани
1 с.л. нарязан магданоз
Загрейте фурната до 200 С. Върху леко набрашнена повърхност, разточете тестото на кръг с диаметър 35 см. Прехвърлете във формичка за торта с отделящо се дъно. Подрежете ръбовете; набодете дъното с вилица. Постелете фолио и поставете тежести отгоре - боб или ориз, например. Пече се 15 минути. Махнете фолиото и тежестите. Печете още 5 - 6 минути или докато сладкишът започне да става златист. Намажете белтък; печете още 1 минута. Охлажда се напълно. В голям тиган се разтапя маслото на средно-слаб огън. Добавете гъбите, чесъна, ригана и черния пипер. Запържете, докато гъби са златисти и течността се изпари, около 8 минути; оставя се да се охлади до стайна температура. Покрийте дъното на тартата с моцарела, като режете филийките така, че да попълните празните пространства. Покрийте с гъбената смес след това поръсете с пармезан и орехи. Пече се 20 минути. Охлажда се за 5 минути на решетка, преди да свалите външния пръстен. Сервирайте топло.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ