Тайландски мини пролетни рулца
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
60 г китайски спагети фунчоза
6 сушени черни китайски гъби
1/2 ч.л. зърна черен пипер
3 скилидки чесън
1 с.л. пресен корен кориандър, нарязан едро
340 г прясно смляно свинско
115 г скариди, обелени, почистени и нарязани
1 с.л. рибен сос
2 ч.л. захар
4 лука шалот, ситно нарязан
1 морков, обелен, настърган
115 г соеви кълнове
8 готови кръга оризова хартия
Фъстъчено олио за пържене
Листа маруля
Пресни ментови листа
За соса:
1/4 ч захар
1/4 ч вода
1/2 ч винен оцет
2 с.л. рибен сос
1/4 ч.л. едросмлян червен пипер
2 с.л. пресен кориандър, нарязан
2 с.л. нарязани фъстъци
В 2 отделни купи, накиснете спагетите и гъбите в топла вода, докато омекнат и станат еластични (около 15 минути). Отцедете спагетите и ги нарежете на по 2 см. Отцедете и изплакнете гъбите. Отстранете стъблата и ги изхвърлете. Нарежете едро гъбите. Счукайте зърната пипер, чесъна и кориандъра на едросмляна паста. Смесете свинското, скаридите, рибения сос, сместа с пипера и една чаена лъжичка захар. Добавете лука, морковите, соевите кълнове, както и заделените спагети и гъби; разбъркайте много добре. Разтворете останалата захар с 1 чаша вода в купа. С кухненски ножици, нарежете оризовата хартия на четвъртинки. Поставете един лист оризова хартия с извития край към вас, върху плоска повърхност. Намажете обилно с вода. Оставете да престои около минута. Оформете 1 супена лъжица от свинската смес на цилиндър и сложете в края на извития ръб на оризовата хартия. Сгънете долната част на оризовата хартия над пълнежа. Прегънете лявата и дясната страна над всеки край навътре върху плънката. Навийте на руло. Повторете с останалата плънка. Сгорещете уока. Добавете достатъчно олио за пържене на маслена баня. Загрейте фурната до 160ºС. Изпържете рулцата за 10 секунди, по няколко наведнъж. Веднага увеличете температурата до 190С и запържете до златисто-кафяво (около 6 мин.) Извадете и отцедете. Поднесете, увити в лист маруля с ментово листо. Поднесете със соса. За соса: Смесете захарта, водата и оцета в тенджера над средно-висока температура; оставете да ври, докато се редуцира до 3/4 чаша течност. Отстранете от огъня и добавете рибения сос и лютия червен пипер. Когато се охлади, се смесва с кориандъра и фъстъците.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ