Регистрация

Сусамово пиле с меден сос

Автор:
blazheva
|
Дата:
25 Feb
|
Видяна:
560
Оцени рецептата

1 1/2 ч майонеза

1 ч.л. семена синап

1 с.л. лук, нарязан много ситно

450 г пилешки гърди, без кожа, обезкостени, половинки, сварени и изрязани напречно на 1 см ленти

1/2 ч галета

1/4 ч сусамово семе

2 с.л. мед

1 с.л. дижонска горчица

 

1. Загрейте фурната до 220ºС. Смесете 1/2 чаша майонеза, семената синап и лука; разбъркайте хубаво. Добавете лентите пилешко и разбъркайте, за да се покрият.

2. Смесете галетата и сусама в голяма плитка купа. Оваляйте пилешкото в тази смес, така че да се покрие. Поставете на единичен слой в тава за печене и печете в продължение на 10 минути, докато леко покафенеят.

3. Междувременно смесете останалата 1 чаша майонеза с меда и дижонската горчица. Поднесете като сос за потапяне с пилешкото.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта