Регистрация

Сусамови пилешки пръстчета със сос от сливи

Автор:
Victoria Bogdanova
|
Дата:
25 Feb
|
Видяна:
502
Оцени рецептата

1,3 кг пилешки гърди, без кожа, обезкостени, половинки, изрязани напречно на 1 см ленти

1 1/2 ч мътеница

2 с.л. лимонов сок

2 ч.л. сос Уорчестър

1 ч.л. соев сос

1 ч.л. червен пипер

1 ч.л. прясно смлян черен пипер

1 скилидка чесън, счукан

4 ч галета

1/2 ч сусамово семе

4 с.л. масло, разтопено

340 г конфитюр от сини сливи

1 1/2 с.л. синапено семе

1 1/2 с.л. готова паста от хрян

 

В голяма купа, смесете мътеницата, 1 с.л. лимонов сок, соса Уорчестър, соевия сос, червения пипер, черния пипер и чесъна. Добавете лентите пилешко и разбъркайте, за да се покрият. Покрийте и мариновайте при стайна температура в продължение на 1 час или в хладилник за една нощ. Загрейте фурната до 180ºС. Отцедете много добре. Смесете галетата и сусама в голяма плитка купа. Оваляйте пилешкото в тази смес, така че да се покрие. Подредете ги на един слой в намаслена тавичка. Поръсете с разтопено масло. Печете 35 минути. Междувременно, в тенджера, която не е алуминиева, смесете конфитюра от сливи, синапеното семе, хряна и останалата 1 с.л. лимонов сок. Разтопете на слаб огън, като се разбърква непрекъснато, докато сместа е гладка. Сервирайте пилешките пръсти горещи или топли, със соса от сливи за потапяне отстрани.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай
anonymous28-12-2022
http://slkjfdf.net/ - Oetfogdni Oufezacor igq.exkg.kulinarno.bg.cpx.sg http://slkjfdf.net/

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта