Сусамови пилешки пръстчета със сос от сливи
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1,3 кг пилешки гърди, без кожа, обезкостени, половинки, изрязани напречно на 1 см ленти
1 1/2 ч мътеница
2 с.л. лимонов сок
2 ч.л. сос Уорчестър
1 ч.л. соев сос
1 ч.л. червен пипер
1 ч.л. прясно смлян черен пипер
1 скилидка чесън, счукан
4 ч галета
1/2 ч сусамово семе
4 с.л. масло, разтопено
340 г конфитюр от сини сливи
1 1/2 с.л. синапено семе
1 1/2 с.л. готова паста от хрян
В голяма купа, смесете мътеницата, 1 с.л. лимонов сок, соса Уорчестър, соевия сос, червения пипер, черния пипер и чесъна. Добавете лентите пилешко и разбъркайте, за да се покрият. Покрийте и мариновайте при стайна температура в продължение на 1 час или в хладилник за една нощ. Загрейте фурната до 180ºС. Отцедете много добре. Смесете галетата и сусама в голяма плитка купа. Оваляйте пилешкото в тази смес, така че да се покрие. Подредете ги на един слой в намаслена тавичка. Поръсете с разтопено масло. Печете 35 минути. Междувременно, в тенджера, която не е алуминиева, смесете конфитюра от сливи, синапеното семе, хряна и останалата 1 с.л. лимонов сок. Разтопете на слаб огън, като се разбърква непрекъснато, докато сместа е гладка. Сервирайте пилешките пръсти горещи или топли, със соса от сливи за потапяне отстрани.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ