Регистрация

Супа от червена леща

Автор:
dobrinska
|
Дата:
28 Aug
|
Видяна:
643
Оцени рецептата

2 ч червена леща

Вода

2 ч.л. куркума

1 ч.л. сол

4 с.л. олио от рапица

6 скилидки чесън

4 люти чушлета

2 ч.л. Гарам Масала

2 с.л. семена кимион

1/2 ч.л. сол

Допълнително сол на вкус

 

Почистете и измийте лещата под течаща вода. Сложете я в тенджера и налейте вода, така че да я покрие на 5 см. Добавете куркумата и 1 чаена лъжичка сол и оставете да заври. Намалете огъня и оставете да къкри за около 30 минути, докато лещата омекне и започне да се разпада. Добавете още вода, ако е прекалено гъста. Сгорещете зехтина в дълбок съд. Счукайте чесъна, нарежете едро лютите чушки (премахнете семената, ако не искате да е много люто). Добавете чесъна и чушки в зехтина, заедно с кимиона, гарам масала и солта. Запържете в продължение на няколко минути, докато чесънът започне да покафенява. Добавете тази смес в супата. Разбърква се добре. Оставете да къкри още 20 минути. Добавете сол, ако е необходимо. Поръсете с нарязан кориандър за гарнитура по желание. Поднесете горещо с хляб.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта