Супа от червена леща
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
2 ч червена леща
Вода
2 ч.л. куркума
1 ч.л. сол
4 с.л. олио от рапица
6 скилидки чесън
4 люти чушлета
2 ч.л. Гарам Масала
2 с.л. семена кимион
1/2 ч.л. сол
Допълнително сол на вкус
Почистете и измийте лещата под течаща вода. Сложете я в тенджера и налейте вода, така че да я покрие на 5 см. Добавете куркумата и 1 чаена лъжичка сол и оставете да заври. Намалете огъня и оставете да къкри за около 30 минути, докато лещата омекне и започне да се разпада. Добавете още вода, ако е прекалено гъста. Сгорещете зехтина в дълбок съд. Счукайте чесъна, нарежете едро лютите чушки (премахнете семената, ако не искате да е много люто). Добавете чесъна и чушки в зехтина, заедно с кимиона, гарам масала и солта. Запържете в продължение на няколко минути, докато чесънът започне да покафенява. Добавете тази смес в супата. Разбърква се добре. Оставете да къкри още 20 минути. Добавете сол, ако е необходимо. Поръсете с нарязан кориандър за гарнитура по желание. Поднесете горещо с хляб.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ