Регистрация

Супа от кайсии и краставици

Автор:
тодорова
|
Дата:
05 Nov
|
Видяна:
667
Оцени рецептата

170 г сушени кайсии

700 мл зеленчуков бульон

Сокът и настърганата кора на 1 портокал

1 средна краставица

1 средна глава лук, ситно нарязан

1 с.л. растително масло

2 ч.л. къри на прах

Сол и черен пипер

2 с.л. тиквени семена, гарнитура

 

Накиснете кайсиите в бульона, заедно с настърганата портокалова кора за 2 до 3 часа. Добавете портокаловия сок и варете на слаб огън в продължение на 45 минути. Нарежете 8 тънки филийки от краставицата и заделете за гарнитура. Обелете и нарежете остатъка на едри парчета. Запържете лука в маслото на умерен огън в продължение на 3 до 4 минути, като разбъркате веднъж или два пъти. Прибавете къри на прах и нарязаната краставица. Гответе в продължение на 2 минути. Пюрирайте кайсиите с бульона и сместа с краставица. Върнете в тенджерата и загрейте леко. Подправете със сол и черен пипер. Сервирайте супата гарнирана с плаващи резени краставица, поръсена с тиквени семки и черен ръжен хляб.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта