Супа от кайсии и краставици
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
170 г сушени кайсии
700 мл зеленчуков бульон
Сокът и настърганата кора на 1 портокал
1 средна краставица
1 средна глава лук, ситно нарязан
1 с.л. растително масло
2 ч.л. къри на прах
Сол и черен пипер
2 с.л. тиквени семена, гарнитура
Накиснете кайсиите в бульона, заедно с настърганата портокалова кора за 2 до 3 часа. Добавете портокаловия сок и варете на слаб огън в продължение на 45 минути. Нарежете 8 тънки филийки от краставицата и заделете за гарнитура. Обелете и нарежете остатъка на едри парчета. Запържете лука в маслото на умерен огън в продължение на 3 до 4 минути, като разбъркате веднъж или два пъти. Прибавете къри на прах и нарязаната краставица. Гответе в продължение на 2 минути. Пюрирайте кайсиите с бульона и сместа с краставица. Върнете в тенджерата и загрейте леко. Подправете със сол и черен пипер. Сервирайте супата гарнирана с плаващи резени краставица, поръсена с тиквени семки и черен ръжен хляб.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ