Регистрация

Студени мариновани аспержи

Автор:
Генчев
|
Дата:
02 Apr
|
Видяна:
215
Оцени рецептата

3/4 малка глава лук, наситнен

Сол

1 1/2 пакетче каперси, изплакнати и нарязани

1 ч.л. лимонов сок

Сол и пипер

1 лист мента

450 г тънки аспержи

 

Поставете лука и солта в купа, достатъчно голяма да побере аспержите. Разбъркайте добре и оставете да се кисне в продължение на 30 минути. Добавете каперсите, лимоновия сок и листа мента и мариновайте за поне 1 час. Разбърква се добре от време на време. Междувременно, оставете аспержите в тенджера на котлона да заврат и варете, докато омекнат, но са все още хрупкави, около 3 минути. Отцедете и прибавете още топлите аспержи в маринатата и добавете сол и черен пипер на вкус. Разбъркайте внимателно и сервирайте.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта