Спаначени банички
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
За блата:
1/2 ч вода
1/3 ч шафраново олио
щипка сол
3 ч пшенично брашно
За плънката:
1 с.л. сусамово олио
1 връзка зелен лук; ситно нарязан
3 моркова, нарязани на кубчета
450 г пресен спанак, измит, подсушен и нарязан
щипка сол
1/4 ч.л. къри на прах
1 с.л. тамаринд
1/4 ч вода
1 с.л. арарут
Комбинирайте водата, масло и олиото в малка тенджера и оставете да заври. Сваля се от огъня и се разбива докато стане с консистенцията на мляко. Добавете сместа към брашното в голяма купа. Внимателно омесете тесто. Оформете на топка и оставете за 30 минути.
За плънката: Сгорещете олиото в тиган. Сотирайте лука и морковите в продължение на 1 минута. Поръсете със солта и кърито на прах и добавете нарязания спанак. Покрийте и задушете на умерен огън, докато спанакът поомекне и морковите са крехки, за 4 минути. Подправя се с тамаринд. Разтворете арарута в 1/4 чаша вода, добавете към сместа със спанак и гответе за около 1 минута, като се разбърква непрекъснато, докато се сгъсти. Загрейте фурната до 190 градуса. Разделете тестото наполовина и разточете на тънък слой. С помощта на чиния, изрежете 10 см кръгове от тестото. Сложете по 2 с.л. от пълнежа в средата на всеки кръг. Прегънете и защипете краищата. С помощта на вилица, направете няколко дупки във всяка баничка. Поставете върху намаслена тавичка и се пече в продължение на 30 минути. Поднесете топли или студени.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ