Регистрация

Спаначени банички

Автор:
bogdanova
|
Дата:
03 Jun
|
Видяна:
347
Оцени рецептата

За блата:

1/2 ч вода

1/3 ч шафраново олио

щипка сол

3 ч пшенично брашно

За плънката:

1 с.л. сусамово олио

1 връзка зелен лук; ситно нарязан

3 моркова, нарязани на кубчета

450 г пресен спанак, измит, подсушен и нарязан

щипка сол

1/4 ч.л. къри на прах

1 с.л. тамаринд

1/4 ч вода

1 с.л. арарут

 

Комбинирайте водата, масло и олиото в малка тенджера и оставете да заври. Сваля се от огъня и се разбива докато стане с консистенцията на мляко. Добавете сместа към брашното в голяма купа. Внимателно омесете тесто. Оформете на топка и оставете за 30 минути.

За плънката: Сгорещете олиото в тиган. Сотирайте лука и морковите в продължение на 1 минута. Поръсете със солта и кърито на прах и добавете нарязания спанак. Покрийте и задушете на умерен огън, докато спанакът поомекне и морковите са крехки, за 4 минути. Подправя се с тамаринд. Разтворете арарута в 1/4 чаша вода, добавете към сместа със спанак и гответе за около 1 минута, като се разбърква непрекъснато, докато се сгъсти. Загрейте фурната до 190 градуса. Разделете тестото наполовина и разточете на тънък слой. С помощта на чиния, изрежете 10 см кръгове от тестото. Сложете по 2 с.л. от пълнежа в средата на всеки кръг. Прегънете и защипете краищата. С помощта на вилица, направете няколко дупки във всяка баничка. Поставете върху намаслена тавичка и се пече в продължение на 30 минути. Поднесете топли или студени.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта