Регистрация

Спаначена баница с козе сирене

Автор:
hodjeva
|
Дата:
19 Aug
|
Видяна:
460
Оцени рецептата

1 ч.л. масло

1/2 ч фино нарязан лук шалот

560 г замразен нарязан спанак, размразен

щипка индийско орехче, смляно

1 щипка лют червен пипер

1 ч.л. пипер

1 ч твърдо козе сирене, натрошено

Сол

8 листа кори за баница

1/4 ч масло, разтопено

 

Разтопете маслото и запържете лука на умерено-слаб огън, като разбърквате често за 5 мин. или до омекване. Отцедете излишната течност от спанака и го нарежете фино. Добавете го при лука и като разбърквате запържете само докато се покрие с масло. Добавете индийското орехче, лютия червен пипер и черен пипер. Прехвърлете в купа и оставете да се охлади. Добавете сиренето и подправете със сол на вкус. Оформете сместа на малки пънчета. Поставете един лист от тесто кори върху работната повърхност, запазвайки останалите листа, покрити с влажна кърпа. Намажете половината лист откъм единия къс край с масло. Прегънете, така че да подравните късите краища. Срежете наполовина напречно, така че да се получат 2 парчета. Поставете по две от оформените пънчета на около 1 см от дългия край на всяко парче тесто. Навийте всяко парче не много стегнато откъм късия край, така че пънчетата да се покрият напълно. Срежете кората между двете пънчета и разделете на 2. Притиснете внимателно с пръсти тестото, така че да покриете плънката. Сложете в назалепваща тавичка на разстояние около 2,5 см едно от друго. Намажете с масло. Печете при 190 градуса във фурната за около 7-9 минути или до златисто.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта