Спаначена баница с козе сирене
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 ч.л. масло
1/2 ч фино нарязан лук шалот
560 г замразен нарязан спанак, размразен
щипка индийско орехче, смляно
1 щипка лют червен пипер
1 ч.л. пипер
1 ч твърдо козе сирене, натрошено
Сол
8 листа кори за баница
1/4 ч масло, разтопено
Разтопете маслото и запържете лука на умерено-слаб огън, като разбърквате често за 5 мин. или до омекване. Отцедете излишната течност от спанака и го нарежете фино. Добавете го при лука и като разбърквате запържете само докато се покрие с масло. Добавете индийското орехче, лютия червен пипер и черен пипер. Прехвърлете в купа и оставете да се охлади. Добавете сиренето и подправете със сол на вкус. Оформете сместа на малки пънчета. Поставете един лист от тесто кори върху работната повърхност, запазвайки останалите листа, покрити с влажна кърпа. Намажете половината лист откъм единия къс край с масло. Прегънете, така че да подравните късите краища. Срежете наполовина напречно, така че да се получат 2 парчета. Поставете по две от оформените пънчета на около 1 см от дългия край на всяко парче тесто. Навийте всяко парче не много стегнато откъм късия край, така че пънчетата да се покрият напълно. Срежете кората между двете пънчета и разделете на 2. Притиснете внимателно с пръсти тестото, така че да покриете плънката. Сложете в назалепваща тавичка на разстояние около 2,5 см едно от друго. Намажете с масло. Печете при 190 градуса във фурната за около 7-9 минути или до златисто.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ