Регистрация

Спаначен киш с гъби

Автор:
Жана
|
Дата:
03 Jun
|
Видяна:
264
Оцени рецептата

170 г гъби, нарязани на парчета

300 г спанак, пресен измит и почистен от твърдите стъбла

3 яйца

1/2 ч пармезан; настърган

1/2 ч обезмаслено мляко

1 ч.л. естрагон, пресен (или 1/2 ч. л. сушен)

1/2 ч.л. черен пипер, прясно смлян

1/4 ч.л. сол

 

1. Загрейте фурната до 190С. Напръскайте леко тавичка за пай с незалепващ спрей за готвене.

2. В тенджера задушете гъбите и спанака, докато поомекнат за около 4 - 5 минути. Отцедете гъбите в гевгир и изстискайте спанака, за да отстраните излишната влага. Нарежете спанака леко и заделете гъбите и спанака.

3. В средно голяма купа, разбийте яйцето и добавете настърганото сирене, млякото, естрагона, черния пипер и солта. Добавете гъбите и спанака и разбъркайте добре.

4. Изсипете сместа със зеленчуците в подготвената тавичка за пай и се пече в продължение на 30 минути в средата на фурната. Оставете да изстине в продължение на 10 минути преди да нарежете.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта