Спаначен киш с гъби
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
170 г гъби, нарязани на парчета
300 г спанак, пресен измит и почистен от твърдите стъбла
3 яйца
1/2 ч пармезан; настърган
1/2 ч обезмаслено мляко
1 ч.л. естрагон, пресен (или 1/2 ч. л. сушен)
1/2 ч.л. черен пипер, прясно смлян
1/4 ч.л. сол
1. Загрейте фурната до 190С. Напръскайте леко тавичка за пай с незалепващ спрей за готвене.
2. В тенджера задушете гъбите и спанака, докато поомекнат за около 4 - 5 минути. Отцедете гъбите в гевгир и изстискайте спанака, за да отстраните излишната влага. Нарежете спанака леко и заделете гъбите и спанака.
3. В средно голяма купа, разбийте яйцето и добавете настърганото сирене, млякото, естрагона, черния пипер и солта. Добавете гъбите и спанака и разбъркайте добре.
4. Изсипете сместа със зеленчуците в подготвената тавичка за пай и се пече в продължение на 30 минути в средата на фурната. Оставете да изстине в продължение на 10 минути преди да нарежете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ