Регистрация

Соя по китайски

Автор:
любомира
|
Дата:
10 Apr
|
Видяна:
193
Оцени рецептата

2 ч соев текстурат

2 ч вряща вода

2 супена лъжица кетчуп

Смесете в малка тенджерка:

1/3 ч кетчуп

1/4 ч кафява захар

2 с.л. тъмно сусамово олио

2 супена лъжица тамаринд

2 ч.л. китайска подправка „5 подправки“ (или смесете 1 с.л. смлян копър, 1 ч.л. канела, 1/2 ч.л. смлян звездовиден анасон, 1/2 ч.л. смлян карамфил и 1/4 ч.л. сечуански или лют червен пипер)

 

Вземете първите три съставки, смесете ги оставете да престоят 10 минути. Покрийте плътно и гответе в микровълновата фурна на средна мощност за 10 минути или сварете на котлона на умерен огън за 20 минути, като добавяте още течност, ако е необходимо.

Сгорещете соса, добавете малко от бульона на соята. Разбъркайте добре и когато заври, прибавете и самата соя. Оставете да се маринова още 30 минути. Преди сервиране, сложете в марината и покрийте съда с капак. Оставете в микровълновата фурна на средна мощност за около 5 минути, като се разбърква веднъж. Или изпечете във фурната на 175ºС, докато парчетата соя и сосът са горещи.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта