Соя по китайски
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
2 ч соев текстурат
2 ч вряща вода
2 супена лъжица кетчуп
Смесете в малка тенджерка:
1/3 ч кетчуп
1/4 ч кафява захар
2 с.л. тъмно сусамово олио
2 супена лъжица тамаринд
2 ч.л. китайска подправка „5 подправки“ (или смесете 1 с.л. смлян копър, 1 ч.л. канела, 1/2 ч.л. смлян звездовиден анасон, 1/2 ч.л. смлян карамфил и 1/4 ч.л. сечуански или лют червен пипер)
Вземете първите три съставки, смесете ги оставете да престоят 10 минути. Покрийте плътно и гответе в микровълновата фурна на средна мощност за 10 минути или сварете на котлона на умерен огън за 20 минути, като добавяте още течност, ако е необходимо.
Сгорещете соса, добавете малко от бульона на соята. Разбъркайте добре и когато заври, прибавете и самата соя. Оставете да се маринова още 30 минути. Преди сервиране, сложете в марината и покрийте съда с капак. Оставете в микровълновата фурна на средна мощност за около 5 минути, като се разбърква веднъж. Или изпечете във фурната на 175ºС, докато парчетата соя и сосът са горещи.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ