Регистрация

Сотиран патладжан с доматен чеснов сос

Автор:
Силвето
|
Дата:
24 Feb
|
Видяна:
883
Оцени рецептата

1 патладжан, обелен, нарязан надлъжно наполовина, а след това напречно на 0,5 см дебели резени

Сол

Зехтин

280 г консерва домати с течността

1 нарязан домат

1 с.л. доматено пюре

2 с.л. вода

2 ч.л. чесън, счукан

2 ч.л. оцет

 

Разстелете патладжана в тавичка за печене и се поръсва с много сол. Сложете в гевгир и заделете в продължение на 4 часа. Изплакнете добре и отцедете. Загрейте олиото в тиган и запържете патладжана на силен огън, докато стане златисто кафяв от всички страни. Отцедете. Изсипете мазнината от съда, като оставите около 1 с.л. олио. Намачкайте доматите с вилица и ги пуснете в тигана. Оставете на слаб огън, като се разбърква често, от 5 до 10 минути, докато образуват рядък сос. Добавете доматеното пюре и водата. Гответе 1 минута. Добавете чесъна и оцета и отстранете от огъня. Подредете патладжана в чиния за сервиране и залейте със соса. Сервирайте топло.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта