Регистрация

Солети с маково и сусамово семе

Автор:
irina
|
Дата:
26 Aug
|
Видяна:
1069
Оцени рецептата

2 с.л. макови семена

2 с.л. сусамови семена

1 белтък

2 с.л. зехтин

1/4 ч.л. сол

6 готови кори за баница

 

Загрейте фурната до 200 градуса. Леко покрийте две тави с незалепващ готварски спрей или постелете с пергаментова хартия. Сгорещете малък тиган на умерен огън. Добавете семената мак и сусам и гответе, като се разбърква, докато са ароматни и препечени, 2 до 3 минути. Обърнете върху чиния, за да се охладят. В малка купа, разбийте белтъка, зехтина и солта. Поставете лист кори на работната си повърхност с късата страна към вас. Със сладкарска четка, намажете леко долната половина на листа с белтъчната смес и поръсете с 1 чаена лъжичка семена. Сгънете горната половина, така че да покрие долната половина. Намажете дясната половина на сгънатия лист с белтъчната смес, поръсете с 1/4 чаена лъжичка семена и сгънете лявата половина върху семената. Намажете долната половина на сгънатия лист с белтъчната смес, поръсете с 1/4 чаена лъжичка семена и сгънете горната половина върху семената. Накрая, намажете отгоре с белтък смес и се поръсва с 1/4 чаена лъжичка семена. Нарежете на 10 къси ленти с помощта на нож или назъбен сладкарски нож. С широка шпатула, прехвърлете лентите в тавичка за печене, на известно разстояние една от друга. Процедурата се повтаря с останалите 5 листа кори, белтъчна смес и семена. Печете в продължение на 8 - 10 минути, докато станат златисти и хрупкави. Прехвърлят се върху решетка, за да се охладят.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта