Солено руло
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
За пълнежа:
1 глава ситно нарязан лук
2 с.л. зехтин
1 сладка червена чушка, почистена от семената и нарязана на малки кубчета
1 пакет от 280 г замразен нарязан спанак, размразен и отцеден
1 ч.л. настъргана лимонова кора
1/4 ч.л. сол
1/8 ч.л. захар
1/8 ч.л. пипер
3/4 ч рикота, отцедена
За тестото:
1/4 ч (1/2 бучка) неподправено масло
1/3 ч брашно
1 1/3 ч топло мляко
1/4 ч.л. пипер
6 яйца
1 1/4 ч настърган пармезан
За намазване:
1 белтък, разбит
На плънката:
Сотирайте лука в маслото в голям тиган, като се разбърква често, докато омекне и е златист, за около 8 минути. Добавете чушката и се готви още 4 минути. Добавете спанака, лимоновата кора, солта, захарта и черния пипер. Прехвърлете в купа. Разбърква се с рикотата. Заделете. Загрейте фурната до 200 градуса. Намажете дъното на тавичка и постелете с восъчна хартия. Пригответе тесто, като смесите продуктите за тестото. Разточете на тънък правоъгълник и разпределете равномерно плънката по цялата повърхност. Навийте на руло откъм дългата страна, слепете с белтък и намажете отгоре също с белтък. Изпечете в загрятата фурна до готовност. Когато се охлади, отлепете хартията и нарежете на филийки.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ