Регистрация

Солено руло

Автор:
Ivko
|
Дата:
04 Jun
|
Видяна:
801
Оцени рецептата

За пълнежа:

1 глава ситно нарязан лук

2 с.л. зехтин

1 сладка червена чушка, почистена от семената и нарязана на малки кубчета

1 пакет от 280 г замразен нарязан спанак, размразен и отцеден

1 ч.л. настъргана лимонова кора

1/4 ч.л. сол

1/8 ч.л. захар

1/8 ч.л. пипер

3/4 ч рикота, отцедена

За тестото:

1/4 ч (1/2 бучка) неподправено масло

1/3 ч брашно

1 1/3 ч топло мляко

1/4 ч.л. пипер

6 яйца

1 1/4 ч настърган пармезан

За намазване:

1 белтък, разбит

 

На плънката:

Сотирайте лука в маслото в голям тиган, като се разбърква често, докато омекне и е златист, за около 8 минути. Добавете чушката и се готви още 4 минути. Добавете спанака, лимоновата кора, солта, захарта и черния пипер. Прехвърлете в купа. Разбърква се с рикотата. Заделете. Загрейте фурната до 200 градуса. Намажете дъното на тавичка и постелете с восъчна хартия. Пригответе тесто, като смесите продуктите за тестото. Разточете на тънък правоъгълник и разпределете равномерно плънката по цялата повърхност. Навийте на руло откъм дългата страна, слепете с белтък и намажете отгоре също с белтък. Изпечете в загрятата фурна до готовност. Когато се охлади, отлепете хартията и нарежете на филийки.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта