Соленки със сирене и чили
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
56 г пармезан, нарязан на няколко парчета
2 (113 г) кутии леко люти или много люти зелени чушлета
113 г сирене чедър, охладено
340 г сирене Монтерей Джак, охладено
1 ч.л. сол
Сос Табаско на вкус
10 яйца, разделени
1/3 ч универсално брашно
1 ч.л. бакпулвер
1/2 ч разтопено масло
2 ч извара
Настържете пармезана в купата на кухненски робот и заделете. Без да измивате купата, нарежете лютите чушки. Извадете и оставете настрана. Използвайте диска за раздробяване и натрошете чедара и сиренето Монтерей Джак отделно. Извадете и оставете настрана. Смесете солта, соса табаско, 2 яйца, брашното, бакпулвера и настъргания пармезан. Докато машината работи, добавете горещото разтопено масло през тръбата. Свалете капака и добавете изварата и разбийте до гладкост. Добавят се 3 яйца, отново през тръбата, без да се спира машината. Извадете 2/3 от сместа в купа и смесете със сиренето и лютите чушки. Добавете останалите яйца и сиренето Монтерей Джак към останалата смес в купата на робота и пюрирайте за 20 - 30 секунди. Комбинирайте двете смеси и разпределете в намазана с масло формичка. Пече се за 15 минути в предварително загрята на 200ºС фурна, след което намалете температурата до 180 ºС и се пече още около 34-40 минути, докато сиренето стегне. Нарежете на квадратчета и сервирайте топли с любимата си салца. Прави 24 тънки филийки.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ