Регистрация

Соленки със сирене и чили

Автор:
radito
|
Дата:
08 Apr
|
Видяна:
169
Оцени рецептата

56 г пармезан, нарязан на няколко парчета

2 (113 г) кутии леко люти или много люти зелени чушлета

113 г сирене чедър, охладено

340 г сирене Монтерей Джак, охладено

1 ч.л. сол

Сос Табаско на вкус

10 яйца, разделени

1/3 ч универсално брашно

1 ч.л. бакпулвер

1/2 ч разтопено масло

2 ч извара

 

Настържете пармезана в купата на кухненски робот и заделете. Без да измивате купата, нарежете лютите чушки. Извадете и оставете настрана. Използвайте диска за раздробяване и натрошете чедара и сиренето Монтерей Джак отделно. Извадете и оставете настрана. Смесете солта, соса табаско, 2 яйца, брашното, бакпулвера и настъргания пармезан. Докато машината работи, добавете горещото разтопено масло през тръбата. Свалете капака и добавете изварата и разбийте до гладкост. Добавят се 3 яйца, отново през тръбата, без да се спира машината. Извадете 2/3 от сместа в купа и смесете със сиренето и лютите чушки. Добавете останалите яйца и сиренето Монтерей Джак към останалата смес в купата на робота и пюрирайте за 20 - 30 секунди. Комбинирайте двете смеси и разпределете в намазана с масло формичка. Пече се за 15 минути в предварително загрята на 200ºС фурна, след което намалете температурата до 180 ºС и се пече още около 34-40 минути, докато сиренето стегне. Нарежете на квадратчета и сервирайте топли с любимата си салца. Прави 24 тънки филийки.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта