Солени пурички с кашкавал
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
Необходими продукти:
1/2 пакет фини точени кори за баница
350-400 г кашкавал
1 яйце
ким, сусам, мак или друго семенце по избор
олио (около 50 мл)
Начин на приготвяне:
Вадите една кора, разстелате я на плота, покапвате с олио и отгоре захлупвате втора. Получения правоъгълник режете на 4 части - стават 4 по-малки правоъгълника. Направете го с остър нож, за да не се разместят корите. Следва да отрежете парче кашкавал (тънко и дълго). Слагате го в средата на един от 4-те правоъгълника и завивате рулце. Него премествате в тава, застлана с хартия за печене. Не се притеснявайте, че кашкавалът е само в средата на пуричката. От топлината ще се разтопи и ще се разтече и към крайщата. Не слагайте много кашкавал, защото изтича. След като първата пуричка е готова, направете и останалите по същия начин до изчерпване на количествата.
Разбийте яйцето и намажете с него пуричките. Отгоре поръсете със семена по избор. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 25-30 минути или докато не прецените, че мини баничките с кашкавал са готови. Сервирайте с лютенца или друг сос за потапяне.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ