Регистрация

Солена торта със сирене и босилек

Автор:
gabi
|
Дата:
04 Apr
|
Видяна:
592
Оцени рецептата

450 г крема сирене; меко

4 с.л. масло; меко

3/4 ч босилеково песто

450 г сирене проволоне, тънко нарязано

1/4 ч препечени кедрови ядки

1 червена чушка, печена, обелена, почистена от семената и нарязана на три ленти

1 малък буркан сушени на слънце домати, в зехтин

пресен босилек за гарнитура

 

Смесете крема сиренето и маслото с вилица, прибавете пестото и разбъркайте добре. Постелете съд за печене на хляб или купа с найлоново фолио, като оставите няколко сантиметра излишни над всяка страна. Сложете тънък слой проволоне на дъното и частично по стените. Намажете 1/3 от пестото върху сиренето; подредете красиво два или три сушени на слънце домата, 4-6 ленти чушка и около 1 супена лъжица препечени кедрови ядки над пестото. Повторете слоевете, докато всички съставки свършат. Заделете малко кедрови ядки за поръсване. Охладете за една нощ или за няколко дни. Сервира се на стайна температура, в чиния, оградено със стръкчета босилек, поръсено с допълнително препечени кедрови ядки, сушени на слънце домати и ленти червена чушка.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта