Регистрация

Солена тарталета

Автор:
Ирина Чавдарова
|
Дата:
25 Jun
|
Видяна:
496
Оцени рецептата

1/3 пакет бутер тесто

1 белтък, леко разбит

113 г кайма

2 с.л. шафраново олио

4 ч червени картофи, нарязани на кубчета от по 1,5 см

1 1/2 ч едро нарязан лук

1/2 ч.л. сол

1/4 ч.л. смлян черен пипер

1/4 ч нарязан пресен копър

1/4 ч майонеза

1 с.л. нарязан магданоз

 

Загрейте фурната до 200 С. Върху леко набрашнена повърхност, разточете тестото на кръг с диаметър 35 см. Прехвърлете във формичка за торта с отделящо се дъно. Подрежете ръбовете; набодете дъното с вилица. Постелете фолио и поставете тежести отгоре - боб или ориз, например. Пече се 15 минути. Махнете фолиото и тежестите. Печете още 5 - 6 минути или докато сладкишът започне да става златист. Намажете с белтък; печете още 1 минута. Охлажда се напълно. В голям тиган, сгорещете маслото на умерен огън. Добавете каймата и намачкайте с вилица, за да се разпадне на малки парченца. Добавете картофите, лука, солта и черния пипер. Гответе, докато картофите омекнат, като се разбърква често, около 20 минути. Оставете да се охлади на стайна температура. Намалете температурата на фурната до 180С. Смесете копъра и майонезата с картофената смес и изсипете в изпечения блат. Пече се 30 минути или докато се сгорещи. Охлажда се за 10 минути на решетка, преди да свалите външния пръстен. Поръсете с магданоз. Сервирайте топло.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта