Регистрация

Сметаново парфе с хайвер

Автор:
george
|
Дата:
08 Apr
|
Видяна:
176
Оцени рецептата

1 пакетче неовкусен желатин

1/4 ч вода

1 ч + 6 с.л. заквасена сметана

2 с.л. майонеза

2 с.л. лимонов сок

2 ч.л. настърган лук

1/4 ч.л. захар

Лютив сос

113 г хайвер

сол, бял пипер

стръкове магданоз

препечени филийки или безсолни бисквити

 

Изсипете желатина във водата и оставете да престои, докато се разтвори. Сгорещете сметаната на слаб огън, добавете желатина и бъркайте непрекъснато, докато желатинът се разтопи, 1 до 2 минути. Отстранете от котлона и добавете майонезата, лимоновия сок, лука, захарта, лютия сос и пипера и смесете добре. Сложете хайвера в цедка и внимателно изплакнете със студена вода. Разклатете цедката, за да отстраните излишната вода. Заделете 1 супена лъжица хайвер. Добавете останалия хайвер при сметановата смес, като разбъркате леко. Подправете на вкус със сол и бял пипер. Сложете в намаслена формичка или в 8 до 10 малки индивидуални форми и охладете в хладилника докато стегне, около 3 до 4 часа. Извадете от формичките върху чиния за сервиране. Сложете около 6 с.л. заквасена сметана върху голямото парфе или по 1 супена лъжица върху всяко индивидуално. Поставете малко от заделения хайвер отгоре, обградете с магданоз и поднесете с препечените филийки.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта