Сладък сос от чушки
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
Необходими продукти:
3 супени лъжици зехтин
1 средно голяма глава червен лук, ситно нарязан
1/2 скилидка чесън, ситно накълцан
3 сладки чушки, печени, обелени, почистени от мембраните и семките и нарязани на парчета от по 0,5 см
2 средни домата, без семената и нарязани на парченца
1/4 чаена лъжичка сол
1/4 чаша галета, по желание
Начин на приготвяне:
Сгорещете зехтина в тенджера. Добавете червения лук и запържете леко на слаб огън, докато лукът стане прозрачен.
Добавете чесъна и запържете леко за кратко. Прибавете лентите пипер и задушете на слаб огън за 20 до 25 минути. Добавете доматите, солта и варете още 2 до 3 минути. Охлажда се до стайна температура.
Сложете сместа в кухненски робот и завъртете около 30 пъти. НЕ пюрирайте. Ако изглежда твърде влажно, добавете галета.
Сервирайте като антипасти, или като основно ястие с паста или качамак.
Или добавете бульон и поднесете като супа.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ