Сладко-кисели пилешки крилца
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
20 пилешки крилца
212 г доматен сос (1/2 консерва)
2 с.л. портокалов мармалад
1 с.л. мед
2 ч.л. джинджифил, накълцан
2 ч.л. ферментирал чили сос
2 ч.л.оцет от чушки
4 скилидки чесън, обелени
1 ч.л. сол
2 ч.л. мононатриев глутамат
1/2 ч вода (или повече, ако е необходимо)
Сос Табаско, на вкус (или друг лют сос)
Почистете и изплакнете пилешките крилца. Поставят се в тенджера под налягане с вода; оставете да заври и варете на силен огън в продължение на пет минути. Заделете.
Смесете всички съставки, с изключение на пилешкото и соса Табаско, до получаването на хомогенна консистенция, без големи парчета джинджифил или чесън. Сложете 3/4 от соса в тиган. Оваляйте крилцата в соса; с решетъчна лъжица, извадете крилцата от соса и сложете в тавичка. Печете на 160 градуса в продължение на 20 минути. Извадете от фурната и полейте с около половината от останалия сос. Печете под грила за още 5 минути. Добавете соса Табаско или друг лют сос на вкус и сервирайте.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ