Регистрация

Сладко-кисели пилешки крилца

Автор:
Ирина Чавдарова
|
Дата:
04 Apr
|
Видяна:
157
Оцени рецептата

20 пилешки крилца

212 г доматен сос (1/2 консерва)

2 с.л. портокалов мармалад

1 с.л. мед

2 ч.л. джинджифил, накълцан

2 ч.л. ферментирал чили сос

2 ч.л.оцет от чушки

4 скилидки чесън, обелени

1 ч.л. сол

2 ч.л. мононатриев глутамат

1/2 ч вода (или повече, ако е необходимо)

Сос Табаско, на вкус (или друг лют сос)

 

Почистете и изплакнете пилешките крилца. Поставят се в тенджера под налягане с вода; оставете да заври и варете на силен огън в продължение на пет минути. Заделете.

Смесете всички съставки, с изключение на пилешкото и соса Табаско, до получаването на хомогенна консистенция, без големи парчета джинджифил или чесън. Сложете 3/4 от соса в тиган. Оваляйте крилцата в соса; с решетъчна лъжица, извадете крилцата от соса и сложете в тавичка. Печете на 160 градуса в продължение на 20 минути. Извадете от фурната и полейте с около половината от останалия сос. Печете под грила за още 5 минути. Добавете соса Табаско или друг лют сос на вкус и сервирайте.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта