Регистрация

Сладко-кисели кюфтенца

Автор:
Рая Пешева
|
Дата:
17 Mar
|
Видяна:
560
Оцени рецептата

680 г телешка кайма

2/3 ч натрошени крекери

1/3 ч лук, нарязан много фино

1 яйце

1 1/2 ч.л. сол

1/4 ч.л. джинджифил

1/4 ч мляко

1 с.л. мазнина

2 с.л. царевично нишесте

1/2 ч кафява захар

1 консерва ананас, натрошен, 380 г, отцеден, сокът заделен

1/3 ч оцет

1 с.л. соев сос

1/3 зелена чушка, нарязана на кубчета

 

Смесете много добре каймата, галетата, лука, яйцето, солта, джинджифила и млякото. Оформете сместа на топки от по пълна супена лъжица. Разтопете мазнината в голям тиган и запържете кюфтетата. Извадете и дръжте на топло. Излейте мазнината от тигана. Смесете царевичното нишесте и захарта. При разбъркване се добавят заделеният сироп от ананас, оцета и соевият сос, докато сместа е гладка. Изсипете в тигана; гответе на умерен огън, като се бърка непрекъснато, докато сместа се сгъсти и заври. Варете и бъркайте 1 минута. Добавете кюфтетата, парченцата ананас и зелената чушка и сгорещете.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта