Регистрация

Скариди в бекон

Автор:
margarita
|
Дата:
02 Apr
|
Видяна:
157
Оцени рецептата

226 г канадски бекон, нарязан на 12 ленти

12 скариди, средни, необелени

12 филийки червена чушка

1 1/2 с.л. терияки сос

1 1/2 с.л. чили сос

1 с.л. сос хойсин

 

1. Сложете бекона върху решетка и покрийте с хартиена кърпа. Пуснете в микровълновата фурна на висока мощност за 1 минута; подсушете върху хартиена кърпа. Оставете да изстине леко.

2. Увийте една скарида и една ивица чушка във всяко парче бекон; забодете с клечка за зъби. Поставете в тавичка.

3. В малка купа смесете терияки соса, чилито и соса хойсин с 2 с.л. вода; изсипва се върху скаридите. Покрийте с капак и съхранявайте в хладилник за 2 часа, като обърнете веднъж.

4. Сложете непокрито в микровълновата фурна на висока мощност за 3-4 минути, до готовност на скаридите. Оставете да престои за 5 минути преди сервиране.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта