Регистрация

Сицилианско предястие с патладжан

Автор:
Цветанка Базова
|
Дата:
25 Feb
|
Видяна:
645
Оцени рецептата

3 средно големи патладжана, небелени и нарязани на кубчета

Зехтин

4 малки стръка целина, нарязани на кубчета

4 с.л. доматен сос

4 с.л. бял оцет

1/2 ч.л. мед

4 зелени маслини, разполовени

4 черни маслини, разполовени

4 с.л. каперси

1 с.л. кедрови ядки

1/2 ч.л. черен пипер

Сол

 

Запържете патладжана в зехтина в тиган. В друг тиган, запържете целината, докато започне да покафенява и след това се добавя към патладжана. Изсипете доматения сос в празния тиган и се добавят оцетът, медът, маслините, каперсите и кедровите ядки. Разбъркайте. Веднага след като се смесят, добавете патладжана, солта и черния пипер и оставете да къкри 10 минути. Добавя се вода, ако е необходимо. Разбърквайте често. Оставя се да се охлади преди сервиране.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта