Регистрация

Селски кюфтенца

Автор:
Албена Люцканова
|
Дата:
11 Apr
|
Видяна:
355
Оцени рецептата

680 г обезкостено свинско месо, смляно фино

450 г обезкостено телешко месо, смляно фино

3/4 ч сухо бяло вино

2 с.л. бренди

2 с.л. масло

Сол

прясно смлян черен пипер

2 големи глави лук, нарязани тънко

2 малки скилидки чесън, разполовени

 

В голяма купа, комбинирайте свинското и телешко месо. Добавете виното, брендито и маслото, заедно със сол и черен пипер на вкус. Поръсете с лук и чесън. Покрийте купата плътно и оставете в хладилник в продължение на най-малко 24 часа. Загрейте фурната до 190ºС. Изхвърлете лука, а чесъна пасирайте и прибавете при месото заедно с виното. Откъснете малко парче кайма и запържете в намаслен тиган на умерен огън в продължение на 3 или 4 минути, или докато соковете потекат бистри, без следа от розово.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта