Регистрация

Свински пастет с канела

Автор:
Lora Traykova
|
Дата:
10 Apr
|
Видяна:
196
Оцени рецептата

450 г обезкостено свинско месо, за предпочитане прясна шунка

3 с.л. рибен сос

3 с.л. вода

1/2 с.л. картофено нишесте или оризово брашно

1/2 ч.л. захар на пясък

1 ч.л. бакпулвер

прясно смлян черен пипер

56 г свинска сланина

1/2 ч.л. канела

 

Нарежете месото на парчета с дебелина 0,5 см, а след това на квадрати от по 2,5 см. Направете марината като комбинирате всички останали съставки, с изключение на сланината и канелата в голяма купа. Добавете свинското в маринатата и разбъркайте добре с ръце, а след това покрийте купата с фолио. Оставете в хладилника в продължение на 5 часа, а след това във фризера за 10 минути. Извадете свинското от фризера, добавете канелата и пасирайте в кухненски робот. Кипнете сланината в продължение на 10 минути и нарежете на кубчета, ситно – колкото зрънца черен пипер. Добавете към сместа със свинско месо.

Намажете тава с масло. Сложете пастата с месото и притиснете хубаво с ръце, докато повърхността е гладка. Загрейте фурната до 180 градуса и печете в продължение на 40 минути. Извадете от фурната и оставете да изстине. След това нарежете и поднесете като предястие.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта