Сатай по сингапурски
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
За маринатата:
2/2 ч.л. къри на прах
2 ч.л. захар
1/4 ч.л. кориандър
1/4 ч.л. кимион
3 с.л. лимонов сок
2 с.л. соев сос
2 с.л. зехтин
1 скилидка чесън, счукан
За пилето:
450 г обезкостени пилешки гърди без кожа (или бедра), нарязани на парчета от по 0,5 см
За фъстъчения сос:
1/2 ч вода
1/3 ч кремообразно фъстъчено масло
1 малка скилидка чесън, счукан
1 с.л. кафява захар
1/8 ч.л. едросмлян червен пипер
1 1/2 ч.л. соев сос
3/4 ч.л. лимонов сок
В средно голяма купа, комбинирайте всички съставки за маринатата; добавете пилешкото. Разбърква се добре. Покрийте и оставете в хладилника за 2 часа, като периодично се разбърква. Накиснете бамбукови шишчета във вода за поне 30 минути. В тенджера, смесете водата, фъстъченото масло и чесъна. Гответе на умерен огън, докато сместа заври и се сгъсти, като се разбърква непрекъснато. Отстранете от огъня; добавете останалите съставки за фъстъчения сос. Охладете до стайна температура преди сервиране. Сгорещете скарата. Когато сте готови за печенето, отцедете пилето, като запазите маринатата. Набодете по 4 - 6 парчета пиле на всеки шиш. Печете между 8-12 мин. или докато месото вече не е розово, като обръщате и мажете със заделената марината. Изхвърлете останалата марината. Поднесете с фъстъчен сос.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ