Самоси с телешка кайма
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
225 г нетлъста телешка кайма
1/2 глава лук, нарязан
1/2 парче от 2,5 см пресен джинджифил
6 скилидки чесън
1/2 ч.л. кимион, семена
1/2 ч.л. сол (по желание)
1 ч.л. чили на прах
1/2 парче от 2,5 см пръчица канела
1 зрънце кардамон (по желание)
1 ч вода
1/3 ч кориандър, листа, нарязан
2 ч брашно
2 с.л. растително масло
10 с.л. вода
2 ч.л. течен яйчен заместител
За пълнежа: В блендер или кухненски робот, смелете лука, корена джинджифил, чесъна, пръчката канела (предварително натрошена), кардамона, кимиона и солта. Намажете незалепващ тиган с малко олио. Сложете каймата и добавете сместа с подправките. Запържете до покафеняване. Добавете 1 чаша вода и гответе, докато водата се изпари. Добавете кориандъра и се разбърква, за да се смесят. За тестото: Нарежете маслото в брашното и разбъркайте, докато стане ронлива смес. Поръсете с вода, по 2 ч.л. наведнъж и се разбърква с вилица, докато се образува твърдо тесто. оформете тестото на топка и се нарязва на 8 равни части. Оформете всяко парче на топка и разточете върху леко набрашнена дъска на плосък кръг. Срежете всеки кръг наполовина. Сложете по непълна с.л. от плънката върху всяка половинка. Навлажнете краищата леко с вода. Прегънете и слепете краищата. Намажете леко с яйчен заместител за златисто кафяв цвят. Печете при 220 градуса във фурната за 20 - 25 минути или до златисто.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ