Самос с плънка от карфиол
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
Олио, колкото е необходимо
1 ч.л. семена кимион
1 с.л. лук, нарязан
4 с.л. карфиол, настърган
1 с.л. зелен грах
Щипка асафетида
1 ч.л. зелено манго на прах
Щипка гарам масала
1/2 ч.л. сол или на вкус
1/2 ч.л. лют червен пипер
1 бутер тесто
Вода
Сгорещете 1 с.л. олио в тиган. Сотирайте кимиона до златисто. Добавете лука, карфиола и граха и разбъркайте добре. Добавете асафетидата и мангото на прах, разбърква се. Добавете гарам масала, сол и червен пипер. Покрийте тигана и варете на умерен огън за 10 минути. Махнете тигана от огъня и оставете да се охлади. Разделете сместа на 8 равни части. Изрежете тестото на полумесеци и намажете краищата с вода. Съберете на конус. Напълнете с една част от карфиолената смес и запечатайте отгоре. Повторете с останалата част от тестото. Сгорещете достатъчно олио в тенджера или голям тиган изпържете по 4 самоса наведнъж на маслена баня за няколко минути, до златисто кафяво и от двете страни. Отцедете върху хартиени кърпи.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ