Регистрация

Самос с плънка от карфиол

Автор:
ivanka
|
Дата:
28 May
|
Видяна:
212
Оцени рецептата

Олио, колкото е необходимо

1 ч.л. семена кимион

1 с.л. лук, нарязан

4 с.л. карфиол, настърган

1 с.л. зелен грах

Щипка асафетида

1 ч.л. зелено манго на прах

Щипка гарам масала

1/2 ч.л. сол или на вкус

1/2 ч.л. лют червен пипер

1 бутер тесто

Вода

 

Сгорещете 1 с.л. олио в тиган. Сотирайте кимиона до златисто. Добавете лука, карфиола и граха и разбъркайте добре. Добавете асафетидата и мангото на прах, разбърква се. Добавете гарам масала, сол и червен пипер. Покрийте тигана и варете на умерен огън за 10 минути. Махнете тигана от огъня и оставете да се охлади. Разделете сместа на 8 равни части. Изрежете тестото на полумесеци и намажете краищата с вода. Съберете на конус. Напълнете с една част от карфиолената смес и запечатайте отгоре. Повторете с останалата част от тестото. Сгорещете достатъчно олио в тенджера или голям тиган изпържете по 4 самоса наведнъж на маслена баня за няколко минути, до златисто кафяво и от двете страни. Отцедете върху хартиени кърпи.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта