Салата с орехи и синьо сирене
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
85 г орехи, половинки
2-3 с.л. бял винен оцет
1/2 ч.л. прясно смлян черен пипер
1/4 ч.л. сол
7 с.л. зехтин
1 средно голяма маруля, измита и накъсана
1/2 средно голяма цикория, измита и накъсана
1 авокадо, обелено и нарязано на филийки, накиснато в лимонов сок
1 връзка зелен лук, нарязан
3/4 ч синьо сирене, натрошено
1. Препечете орехите в тиган на умерен огън, като се разбъркват често, докато станат златисти, 5 до 8 минути. Свалете от огъня и охладете леко.
2. Смесете оцета, пипера и солта в малка купа. Добавете зехтина на тънка, равномерна струя, при непрекъснато разбъркване, докато дресингът е гладък и добре смесен.
3. Смесете салатата, цикорията, авокадото, лука, сиренето и орехите в голяма купа за салата. Полейте салатата с дресинга и разбъркайте. Опитайте и регулирайте подправките. Сервирайте веднага.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ