Регистрация

Салата от цвекло

Автор:
пеева
|
Дата:
18 Aug
|
Видяна:
482
Оцени рецептата

6 средно големи глави цвекло, с листата

Вода

Сол

За дресинга:

1/3 ч зехтин

2 с.л. оцет

1 с.л. фино нарязан кориандър, по желание

 

Измийте цвеклото добре, отрежете върховете, като оставите около 3 см. Изберете меките, неповредени листа от цвеклото, останалите изхвърлете. Сварете цвеклото в подсолена вода, колкото да го покрие, докато омекне - около 30-45 минути. Сварете върховете отделно в подсолена вода за 15 минути. Обелете цвеклото и нарежете на филийки или кубчета в купа. Отцедете върховете и ги добавете в купата по желание или ги оставете в отделна купа. Смесете съставките за дресинга и изсипете върху горещото цвекло и листата и се оставя да се охлади преди сервиране.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта