Регистрация

Салата Гадо-гадо със зеле

Автор:
lubo
|
Дата:
11 Jun
|
Видяна:
483
Оцени рецептата

226 г бяло зеле, нарязано тънко

1/4 ч сусамово олио

1 голяма глава лук, нарязан на четвъртинки

1 зелена чушка, без семената, тънко нарязана

170 г пресни соеви кълнове

1 прясно зелено чили, без семената, ситно нарязано

1 скилидка чесън, счукана

2 лука шалот, нарязани ситно

1/2 ч.л. кимион

1/3 ч гладко фъстъчено масло

3 с.л. лимонов сок

3 капки лют сос

1/3 ч вода

Червени чушки, на ленти (по желание)

 

Сгорещете 2 супени лъжици сусамово олио в тиган. Добавете зелето, лука, тънко нарязаната чушка, кълновете и чилито и се запържва на силен огън за 3-4 минути, като се разбърква непрекъснато. Сваля се от огъня. Сложете сместа в чиния за сервиране и охладете.

За да направите соса, сгорещете останалото сусамово олио в тенджера. Добавете чесъна, лука и кимиона и се запържва леко за 5 минути. Добавете фъстъченото масло и гответе на слаб огън за 2 минути. Прибавете лимоновия сок, лютия сос и водата и сгорещете леко, докато се получи достатъчно гъст сос. Гарнирайте соса с ивици чушка, ако желаете и поднесете с охладените зеленчуци.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта