Рулца със свинско и кайсиев сос
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
226 г свинско; обезкостено, нарязано на жулиени
1 глава лук, малка, нарязана
1 ч зеле; зелено или китайско
2 с.л. растително масло
1/2 ч гъби, нарязани
1/4 ч кълнове, соеви или люцерна
1/4 ч касис
1/4 ч бадеми; филирани
1 ч.л. царевично нишесте
2 с.л. шери, сухо
1 с.л. соев сос
1/2 ч.л. джинджифил
12 дъмплинги, готови
Олио за пържене на маслена баня
За кайсиевия сос:
1/4 ч кайсии, сушени
1/4 ч захар
1 ч.л. джинджифил
1/4 ч.л. сол
1 с.л. лимонов сок
Сотирайте свинското месо, лука и зелето в загрятото олио, докато леко покафенеят. Прибавете гъбите, кълновете, касиса и бадемите и запържете леко, като се разбърква в продължение на 1 минута. Разтворете нишестето в 2 с.л. вода и смесете с шерито, соевия сос и джинджифила; сложете при свинското и оставете да заври, като се разбърква. Сваля се и се охлажда. Развийте готовите дъмплинги и нарежете наполовина, така че да образуват правоъгълници. Сложете по чаена лъжичка от сместа в единия край на всеки правоъгълник, навлажнете дългите ръбове и навийте на руло. Натиснете краищата, за да се запечатат. Загрейте олиото до 190 градуса и изпържете рулцата по 4 - 5 наведнъж до златисто-кафяво от всички страни. Отцедете върху хартиени кърпи и дръжте на топло, докато пържите останалите. Сервирайте с топъл кайсиев сос.
На соса: Комбинирайте кайсиите, захарта, джинджифила и солта с 3/4 чаша вода в малка тенджера и оставете да заври. Намалете огъня и оставете да къкри, непокрито, в продължение на 5 минути. Изсипете сместа в блендер или кухненски робот. Добавете лимоновия сок, сложете капака на процесора и разбийте до гладкост. Сервирайте топло.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ