Регистрация

Рулца със свинско и кайсиев сос

Автор:
anita dimitrova
|
Дата:
04 Apr
|
Видяна:
150
Оцени рецептата

226 г свинско; обезкостено, нарязано на жулиени

1 глава лук, малка, нарязана

1 ч зеле; зелено или китайско

2 с.л. растително масло

1/2 ч гъби, нарязани

1/4 ч кълнове, соеви или люцерна

1/4 ч касис

1/4 ч бадеми; филирани

1 ч.л. царевично нишесте

2 с.л. шери, сухо

1 с.л. соев сос

1/2 ч.л. джинджифил

12 дъмплинги, готови

Олио за пържене на маслена баня

За кайсиевия сос:

1/4 ч кайсии, сушени

1/4 ч захар

1 ч.л. джинджифил

1/4 ч.л. сол

1 с.л. лимонов сок

 

Сотирайте свинското месо, лука и зелето в загрятото олио, докато леко покафенеят. Прибавете гъбите, кълновете, касиса и бадемите и запържете леко, като се разбърква в продължение на 1 минута. Разтворете нишестето в 2 с.л. вода и смесете с шерито, соевия сос и джинджифила; сложете при свинското и оставете да заври, като се разбърква. Сваля се и се охлажда. Развийте готовите дъмплинги и нарежете наполовина, така че да образуват правоъгълници. Сложете по чаена лъжичка от сместа в единия край на всеки правоъгълник, навлажнете дългите ръбове и навийте на руло. Натиснете краищата, за да се запечатат. Загрейте олиото до 190 градуса и изпържете рулцата по 4 - 5 наведнъж до златисто-кафяво от всички страни. Отцедете върху хартиени кърпи и дръжте на топло, докато пържите останалите. Сервирайте с топъл кайсиев сос.

На соса: Комбинирайте кайсиите, захарта, джинджифила и солта с 3/4 чаша вода в малка тенджера и оставете да заври. Намалете огъня и оставете да къкри, непокрито, в продължение на 5 минути. Изсипете сместа в блендер или кухненски робот. Добавете лимоновия сок, сложете капака на процесора и разбийте до гладкост. Сервирайте топло.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта