Регистрация

Рулца от оризова хартия с екзотичен пълнеж

Автор:
мария кънчева
|
Дата:
02 Jun
|
Видяна:
428
Оцени рецептата

За пълнежа:

100 г скариди, небелени

100 г пилешко месо

100 г целина

100 г гъби

Подправки:

1 с.л. или шери

1 с.л. царевично нишесте

1 ч.л. сусамово олио

1/4 ч.л. сол

1/4 ч.л. захар

Друго:

50 г бамбукови кълнове (или моркови)

300 г оризова хартия

100 г шунка

10 г кориандър (12 стръка)

За овалване:

4 белтъка

1 с.л. царевично нишесте

2 с.л. вода

За сладкия сос:

1 с.л. барбекю сос

1/2 ч вода

 

1. Нарежете съставките за пълнежа. Подправят се със сместа с подправките.

2. Нарязваме бамбука на 12 ленти всеки с по 5 см дължина и 0,5 см широчина.

3. Нарежете шунката на 24 ленти. Във всяко парче оризова хартия поставете по едно клонче кориандър, 2 ленти шунка и 1/12 от нарязаните съставки за пълнежа. Поставете една лента бамбук отгоре, като половината трябва да остане навън. Навийте на руло.

4. Смесете съставките за овалване с 2 с.л. вода и покрийте всяко руло.

5. Смесете барбекю соса с водата и оставете да къкри, докато се сгъсти. Заделете.

6. Сгорещете олио в тиган и запържете рулцата на маслена баня в продължение на 3 минути, след това увеличете огъня и продължете пърженето още 3 минути. Отцедете и сервирайте със соса.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта