Регистрация

Руло със свинско и еленско месо

Автор:
Lubomir Atanassof
|
Дата:
24 Jun
|
Видяна:
495
Оцени рецептата

280 г еленско месо

170 г  свински гърди

26 г сушени сливи, без костилка

1 малка лава лук

сварен чай, охладен

3 с.л. портвайн

Бахар, мащерка или Уорчестър

450 г готово бутер тесто

Разбито яйце за глазура

 

Смелете месата на фина кайма, нарежете лука много ситно и се смесват заедно. Подправете с черен пипер, но без сол и с малко бахар, мащерка или няколко капки сос Уорчестър. Налейте портвайна и се разбърква добре, след това покрийте и оставете за няколко часа или за през нощта, за да може вкусовете да се смесят. Покрийте сушените сливи със студен чай и се оставя да киснат в продължение на няколко часа. Подправете месото със сол и оформете на дълга наденица. Разточете тестото на правоъгълник и сложете "наденицата" надолу по дължината му. Подредете целите сливи върху месото. Навлажнете единия ръб по дължина с разбитото яйце, навийте внимателно на руло и запечатайте. Печете на 220C за около 25 мин.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта