Руло със свинско и еленско месо
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
280 г еленско месо
170 г свински гърди
26 г сушени сливи, без костилка
1 малка лава лук
сварен чай, охладен
3 с.л. портвайн
Бахар, мащерка или Уорчестър
450 г готово бутер тесто
Разбито яйце за глазура
Смелете месата на фина кайма, нарежете лука много ситно и се смесват заедно. Подправете с черен пипер, но без сол и с малко бахар, мащерка или няколко капки сос Уорчестър. Налейте портвайна и се разбърква добре, след това покрийте и оставете за няколко часа или за през нощта, за да може вкусовете да се смесят. Покрийте сушените сливи със студен чай и се оставя да киснат в продължение на няколко часа. Подправете месото със сол и оформете на дълга наденица. Разточете тестото на правоъгълник и сложете "наденицата" надолу по дължината му. Подредете целите сливи върху месото. Навлажнете единия ръб по дължина с разбитото яйце, навийте внимателно на руло и запечатайте. Печете на 220C за около 25 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ