Руло с рачешко суфле
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1/2 ч масло
1/2 ч брашно
2 ч мляко
4 яйчни жълтъка
1/2 ч.л. сол
щипка червен пипер
2 ч.л. наситнен лук
4 белтъка
1/3 ч пармезан
За плънката с рачешко:
4 стръка зелен лук (нарязан ситно)
2 с.л. масло
2 пакета (170 г) рачешко месо
85 г крема сирене
1/3 ч равни количества сметана и мляко
2 ч.л. наситнен магданоз
сос табаско
Сол и черен пипер на вкус
Намаслете подходяща тавичка и я постелете с восъчна хартия. Намажете леко и набрашнете. Загрейте маслото и свалете от огъня. Прибавете брашното. Гответе на слаб огън, като се разбърква, докато заври леко. Отстранете от огъня и добавете млякото. Сгорещете до кипене, като разбърквате непрекъснато, за 1 минута. Отстранете от огъня, разбийте жълтъците, един по един в сместа, добавете сол, пипер, лука и сиренето. Охлажда се на стайна температура, покрито. Загрейте фурната на 180ºС. Разбийте белтъците на сняг. Прибавете 1/4 от белтъците при сместа и разбъркайте, след което по същия начин добавете и останалите белтъци. Пече се докато бухне и се оформи златисто кафява коричка - 35-45 минути. Веднага разхлабете суфлето от ръбовете на съда и обърнете върху покрита с кърпа решетка. Намажете с пълнежа. Навийте на руло откъм тесния край и нарежете на филийки, когато изстине. Запържете зеления лук в масло, като разбърквате, до омекване. Прибавете при останалите съставки и сгорещете. Поръсете суфлето и поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ