Регистрация

Руло от суфле с плънка от скариди

Автор:
Боряна Нейкова
|
Дата:
18 Apr
|
Видяна:
231
Оцени рецептата

За рулото:

1/4 ч + 2 с.л. брашно

1 1/2 ч мляко

3 жълтъка

3/4 ч.л. сол

1/8 ч.л. смлян бял пипер

1/8 ч.л. смляно индийско орехче

4 белтъка

За плънката:

1 ½ ч вода

226 г небелени средни пресни скариди

2 пакета крема сирене, меко (85 г всяко)

2 с.л. сметана

1 ч.л. паста от хрян

3 капки лют сос

Щипка сол

Щипка пипер

Чесън на прах

2 с.л. нарязан зелен лук

 

На рулото: Намаслете дъното и стените на тавичка с размери 38 x 25 см с олио. Постелете дъното на съда с восъчна хартия, като оставите хартията да излезе от краищата на тавата. Намажете хартията с масло и поръсете с брашно. Заделете. Смесете брашното и 1/2 чаша мляко в малка тенджера, като се разбърква, докато са добре смесени. Прибавете останалата 1 чаша мляко. Гответе на умерен огън, като се разбърква непрекъснато, докато се сгъсти. Разбийте жълтъците в малка купа с електрически миксер на висока скорост, до сгъстяване и побеляване. Постепенно прибавете около една четвърт от горещата смес при жълтъците, а тази смес прибавете към останалата гореща смес, като се разбърква непрекъснато. Прибавете сол, черен пипер и индийско орехче. Прехвърлете сместа в голяма купа и оставете да се охлади. Разбийте белтъците на сняг и ги смесете с млечната смес. Разпределете равномерно в приготвената тавичка, печете на 190ºС за 20 - 25 минути или докато леко покафенее. Извадете от фурната; разхлабете краищата на суфлето с метална шпатула. Веднага покрийте тавата с навлажнена памучна кърпа и обърнете тавата и кърпата заедно, така че суфлето да остане върху кърпата. Внимателно отлепете восъчната хартия. Покрийте суфлето с чисто парче восъчна хартия и като започнете от дългата страна, навийте суфлето на руло, заедно с восъчната хартия и кърпата. Охлажда се напълно върху решетка; оставете в хладилника за 3 - 4 часа. Внимателно развийте суфлето и намажете с плънката от скариди. Завийте плътно, увийте в найлон. Оставете в хладилника за 3 часа. Махнете найлоновата обвивка и нарежете на 27 филийки с дебелина 1,5 см с помощта на електрически нож. Украсете с цели скариди и свежи клончета магданоз по желание.

На плънката: Сложете вода да заври, добавете скаридите и гответе 3 до 5 минути или докато скаридите порозовеят. Отцедете добре, изплакнете със студена вода. Покрийте и сложете в хладилника. Обелете и почистете скаридите; нарежете ги на кубчета и заделете. Смесете крема сиренето и следващите пет съставки в средна купа; разбийте на умерена скорост с електрически миксер, до гладкост. Прибавете нарязаните скариди и зеления лук.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта