Рибен пудинг
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 с.л. масло; меко
2 с.л. галета
680 г треска, филе
1/2 ч лека сметана + 1 ч пълномаслена сметана
2 ч.л. сол
1 1/2 с.л. царевично нишесте
Намажете дълбок съд за печене с масло и поръсете равномерно с галетата. Нарежете рибата на малки парченца и поставете по няколко парчета наведнъж в блендер, заедно с няколко супени лъжици от комбинираната сметана. Смесват се на висока скорост. Поставете рибеното пюре в голяма купа, разбийте с 2 супени лъжици сол и 1 1/2 супени лъжици царевично нишесте и бавно добавете останалата сметана, като разбивате енергично, докато сместа е много лека и пухкава. Изсипва се в подготвената формичка и загладете отгоре с шпатула. Загрейте фурната до 180С. Покрийте с намазан с масло лист алуминиево фолио и затворете плътно. Печете на водна баня, докато клечка за зъби, пъхната в средата, излезе суха и чиста. Извадете от фурната и оставете за 5 минути. Извадете от формичката и поднесете, нарязано на филийки.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ