Регистрация

Рибен мус със сос Холандез

Автор:
Milikin
|
Дата:
04 Apr
|
Видяна:
253
Оцени рецептата

450 г филе от бяла риба

450 г сварен омар

2 с.л. ситно нарязан на кубчета лук

1/2 ч.л. сол

2 с.л. бренди

1 с.л. доматено пюре

1/2 ч белтъци

3/4 ч сметана за разбиване

 

Загрейте фурната до 180ºС. Смесете рибата, омара, лука, солта, брендито и доматеното пюре в кухненски робот и пасирайте до гладкост. Добавете белтъците в сместа, докато пасаторът е включен. Прехвърлете сместа в купа, покрийте и охладете в продължение на 30 минути. Прибавете сметаната. Разпределете муса в купички за печене на крем карамел. Поставете купичките на водна баня, покрити във фурната за 20 минути. Изсипете съдържанието на всяка купичка в чиния и полейте със сос Холандез. Сервирайте веднага.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта