Рачешко с аспержи
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1/2 ч.л. растително масло
1/2 ч.л. лимонов сок, пресен
1 ч.л. естрагон, пресен, смлян или 1/4 ч.л. сушен естрагон
1 ч.л. лук шалот, накълцан
1/4 ч.л. сол
226 г рачешко месо, сварено, накъсано
2-3 глави цикория, разделени на листа, изплакнати, охладени
12 аспержи, сварени на пара, охладени, разделени надлъжно
За соса:
2 яйца, само жълтъците, на стайна температура
1 супена лъжица оцет, оризов или винен
2 ч.л. лимонов сок, пресен
5 ч.л. горчица, дижонска
1/2 ч.л. захар
1/4 ч.л. сол
бял пипер
1/2 ч олио, растително
1/2 ч сметана
Смесете маслото, лимоновия сок, естрагона, шалота и солта. Прибавете рачешкото и разбъркайте. Сложете в покрит съд и се съхранява в хладилник в продължение на няколко часа, за да се смесят вкусовете.
Преди поднасяне, поставете аспержите върху всяко листо цикория. Покрийте с приблизително 2-3 супени лъжици от соса и поръсете с рачешкото.
На соса: Поставете жълтъците, оцета, лимоновия сок, горчицата, захарта, солта и черния пипер в блендер. Смесете за няколко секунди. Без да спирате машината, добавете маслото на бавна струя, докато се смеси.
Сложете соса в купа и разбийте със сметаната. Покрийте с капак и се съхранява в хладилник.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ