Регистрация

Рачешко с аспержи

Автор:
veronika nanova
|
Дата:
11 Apr
|
Видяна:
525
Оцени рецептата

1/2 ч.л. растително масло

1/2 ч.л. лимонов сок, пресен

1 ч.л. естрагон, пресен, смлян или 1/4 ч.л. сушен естрагон

1 ч.л. лук шалот, накълцан

1/4 ч.л. сол

226 г рачешко месо, сварено, накъсано

2-3 глави цикория, разделени на листа, изплакнати, охладени

12 аспержи, сварени на пара, охладени, разделени надлъжно

За соса:

2 яйца, само жълтъците, на стайна температура

1 супена лъжица оцет, оризов или винен

2 ч.л. лимонов сок, пресен

5 ч.л. горчица, дижонска

1/2 ч.л. захар

1/4 ч.л. сол

бял пипер

1/2 ч олио, растително

1/2 ч сметана

 

Смесете маслото, лимоновия сок, естрагона, шалота и солта. Прибавете рачешкото и разбъркайте. Сложете в покрит съд и се съхранява в хладилник в продължение на няколко часа, за да се смесят вкусовете.

Преди поднасяне, поставете аспержите върху всяко листо цикория. Покрийте с приблизително 2-3 супени лъжици от соса и поръсете с рачешкото.

На соса: Поставете жълтъците, оцета, лимоновия сок, горчицата, захарта, солта и черния пипер в блендер. Смесете за няколко секунди. Без да спирате машината, добавете маслото на бавна струя, докато се смеси.

Сложете соса в купа и разбийте със сметаната. Покрийте с капак и се съхранява в хладилник.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта