Регистрация

Рачешко по карибски

Автор:
пеева
|
Дата:
31 May
|
Видяна:
226
Оцени рецептата

8 с.л. масло

4 стръка зелен лук, нарязан

1 - 2 ч.л. нарязан чесън

1 люто зелено чили, ситно нарязано и почистено от семената

1 с.л. къри на прах

340 – 450 г месо раци, накъсано

2 с.л. прясно нарязан кориандър, листа, ако е възможно

2 с.л. ситно нарязан магданоз

Сол и прясно смлян черен пипер

6 - 8 с.л. бульон от раци или миди

2 ч галета

 

Разтопете маслото в тиган, добавете лука, чесъна и лютите чушки и гответе, докато лукът поомекне. Добавете кърито на прах към тази смес и разбъркайте добре. Добавете раците, кориандъра и магданоза. Добавете сол, черен пипер и бульона от раци или миди (ако е необходимо, добавете още разтопено масло). Добавете галетата. Напълнете сместа в 8 мидени черупки и се пече на 200 градуса за 10 минути или докато покафенеят.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта