Регистрация

Рачешко канапе по нюорлеански

Автор:
Силвето
|
Дата:
28 Jul
|
Видяна:
384
Оцени рецептата

2 ч.л. масло

1 малка глава бял лук или шалот

1 с.л. брашно

1/2 ч бульон, вода или бяло вино

3/4 ч сварено рачешко месо, отцедено и натрошено на люспи

За топинга със сирене:

2 ч.л. масло

2 с.л. брашно

113 г пармезан (1 чаена чаша), настърган
113 г кашкавал или Грюер, настърган

1 бял хляб

Масло за сотиране

 

Разтопете маслото, добавете лука и запържете на умерен огън, докато лукът омекне. Добавете брашното, разбъркайте добре, гответе 1 минута; добавете бульона, гответе до гладкост. Добавете рачешкото, оставете да къкри 8-10 минути. Свалете от огъня и охладете леко. За топинга със сирене: Разтопете маслото, добавете брашното и направете запръжка; гответе 2-3 минути. Добавете сиренето, смесете добре. Махнете от огъня, охлажда се, след това се оформят кръгли топки. Нарежете хляба на малки парчета, като за хапки и запържете леко в масло. Намажете всяко парче с рачешката смес, след това поставете топка сирене върху рачешкото. Точно преди сервиране, поставете в гореща фурна за около 5 минути, докато сиренето се разтопи.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта