Рачешко канапе по нюорлеански
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
2 ч.л. масло
1 малка глава бял лук или шалот
1 с.л. брашно
1/2 ч бульон, вода или бяло вино
3/4 ч сварено рачешко месо, отцедено и натрошено на люспи
За топинга със сирене:
2 ч.л. масло
2 с.л. брашно
113 г пармезан (1 чаена чаша), настърган
113 г кашкавал или Грюер, настърган
1 бял хляб
Масло за сотиране
Разтопете маслото, добавете лука и запържете на умерен огън, докато лукът омекне. Добавете брашното, разбъркайте добре, гответе 1 минута; добавете бульона, гответе до гладкост. Добавете рачешкото, оставете да къкри 8-10 минути. Свалете от огъня и охладете леко. За топинга със сирене: Разтопете маслото, добавете брашното и направете запръжка; гответе 2-3 минути. Добавете сиренето, смесете добре. Махнете от огъня, охлажда се, след това се оформят кръгли топки. Нарежете хляба на малки парчета, като за хапки и запържете леко в масло. Намажете всяко парче с рачешката смес, след това поставете топка сирене върху рачешкото. Точно преди сервиране, поставете в гореща фурна за около 5 минути, докато сиренето се разтопи.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ