Регистрация

Рачешки пастет

Автор:
violeta
|
Дата:
12 Apr
|
Видяна:
202
Оцени рецептата

1 бучка масло или маргарин

1 малка връзка нарязан зелен лук

1/2 ч магданоз, нарязан наситно

1/2 ч целина, ситно нарязана

1 консерва (малка) гъби, отцедени

3 с.л. брашно

2 ч нискомаслена сметана

2 ч швейцарско сирене, настъргано

1/2 ч шери или вермут, сух

Лют червен пипер

Сол на вкус

450 г бяло месо от раци (или скариди)

 

Разтопете маслото в голяма тенджера. Запържете зеленчуците, докато омекнат. Прибавете брашното и добавете сметаната. Нагрява се докато се сгъсти. Добавете сиренето и се загрява, докато се разтопи. Добавете виното, лютия червен пипер и сол на вкус. Прибавете месото от раци или скариди. Нагрява се внимателно в продължение на 8 до 10 минути Сервирайте с хляб или франзела.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта