Регистрация

Рачешки кюфтенца с люта майонеза

Автор:
jeni
|
Дата:
19 Apr
|
Видяна:
212
Оцени рецептата

1 стрък целина, ситно нарязан

1 връзка зелен лук, ситно нарязан

1 връзка магданоз, ситно нарязан

1 яйце

1 с.л. дижонска горчица

3/4 ч майонеза

Сокът на 2 лимона

1/2 ч.л. сол

1/2 ч.л. пипер

127 г крекери

450 г смляно месо от рак

4 с.л. масло (или колкото е необходимо)

----------------------------- ЗА ЛЮТАТА МАЙОНЕЗА -----------------------------

1 червена чушка, печена, обелена и без семената

2 жълтъка

1 с.л. бял винен оцет

Сокът на 1 лимон

1 1/2 ч.л. каперси

6 скилидки чесън

8 филета от аншоа

1 1/2 ч.л. лют червен пипер

1 ч зехтин

Сол (на вкус)

 

В средна купа сложете целината, зеления лук, магданоза, яйцето, горчицата, майонезата и лимоновия сок. Смесете съставките много добре. Добавете сол, черен пипер и крекерите. Леко разбъркайте съставките с ръце, така че да се омесят хубаво. Внимателно прибавете месото от раци в сместа. Оставете да престои за 1/2 час в хладилника. Оформете кюфтенца. В голям тиган, сгорещете маслото на среден огън, докато се разтопи. Сотирайте рачешките кюфтенца за 3 до 4 минути от всяка страна или докато станат златисто-кафяви.

НА ЛЮТАТА МАЙОНЕЗА: Сложете в пасатора печената червена чушка, жълтъците, оцета, лимоновия сок, каперсите, чесъна, филетата аншоа и лютия червен пипер. Смесете съставките до гладкост. Докато пасаторът все още работи, бавно налейте зехтина, така че да се получи майонеза. Доовкусете със сол (и повече лимонов сок), ако е необходимо. Сервирайте рачешките кюфтенца с майонезата и резени лимон.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта