Рачешки кюфтенца с люта майонеза
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 стрък целина, ситно нарязан
1 връзка зелен лук, ситно нарязан
1 връзка магданоз, ситно нарязан
1 яйце
1 с.л. дижонска горчица
3/4 ч майонеза
Сокът на 2 лимона
1/2 ч.л. сол
1/2 ч.л. пипер
127 г крекери
450 г смляно месо от рак
4 с.л. масло (или колкото е необходимо)
----------------------------- ЗА ЛЮТАТА МАЙОНЕЗА -----------------------------
1 червена чушка, печена, обелена и без семената
2 жълтъка
1 с.л. бял винен оцет
Сокът на 1 лимон
1 1/2 ч.л. каперси
6 скилидки чесън
8 филета от аншоа
1 1/2 ч.л. лют червен пипер
1 ч зехтин
Сол (на вкус)
В средна купа сложете целината, зеления лук, магданоза, яйцето, горчицата, майонезата и лимоновия сок. Смесете съставките много добре. Добавете сол, черен пипер и крекерите. Леко разбъркайте съставките с ръце, така че да се омесят хубаво. Внимателно прибавете месото от раци в сместа. Оставете да престои за 1/2 час в хладилника. Оформете кюфтенца. В голям тиган, сгорещете маслото на среден огън, докато се разтопи. Сотирайте рачешките кюфтенца за 3 до 4 минути от всяка страна или докато станат златисто-кафяви.
НА ЛЮТАТА МАЙОНЕЗА: Сложете в пасатора печената червена чушка, жълтъците, оцета, лимоновия сок, каперсите, чесъна, филетата аншоа и лютия червен пипер. Смесете съставките до гладкост. Докато пасаторът все още работи, бавно налейте зехтина, така че да се получи майонеза. Доовкусете със сол (и повече лимонов сок), ако е необходимо. Сервирайте рачешките кюфтенца с майонезата и резени лимон.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ