Рачешки кюфтенца с авокадо
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
900 г рачешко месо
Сол
1 ч нарязан на кубчета зелен лук
1/4 ч галета
1 авокадо, обелено и нарязано
Царевично олио за пържене на маслена баня
универсално брашно
2 яйца
1/2 ч люта салца
Сложете пергаментова хартия в тавичка. Смесете рачешкото, 1 ч зелен лук и авокадото в голяма купа. Смесете яйцата, салцата и солта, прибавете ги при рачешкото. Прибавете галетата. Оформете сместа на топчици. Поставете ги в приготвената тавичка. Покрийте с найлоново фолио и оставете в хладилника за 3 часа. Загрейте фурната до най-ниската степен. Постелете друга тава с хартиени кърпи. Налейте олио в голям тиган и сгорещете до 180 градуса. Оваляйте кюфтенцата в брашно. Внимателно изпържете в сгорещеното олио до златисто кафяво, около 2 минути от всяка страна. Отцедете върху хартиени кърпи. Прехвърлете върху хартиените кърпи и дръжте на топло във фурната, докато се изпържат всички кюфтенца. Гарнира се със зелен лук и се сервира веднага.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ