Рачешки дъмплинги с къпинов сос
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
За соса:
1/2 ч пюре от къпини
1/2 ч саке или сухо шери
1 с.л. царевично нишесте
1/2 ч.л. сол (на вкус)
1/2 ч.л. червен пипер люспи (на вкус)
1/2 ч.л. джинджифил, настърган
1 ч.л. лимонов сок
2 скилидки чесън, накълцан
1 1/2 с.л. мед
За пълнежа:
85 г спанак, пресен
1 с.л. масло
4 с.л. лук, нарязан ситно
85 г крема сирене
2 с.л. лимонов сок
2 с.л. галета
450 г рачешко месо, накъсано, сварено
сол, черен пипер, табаско (по желание)
36 готови кори за дъмплинги
Растително масло
На пюрето от къпини: Сложете 1 чаша пресни или размразени цели замразени къпини в пасатор или кухненски робот и разбийте до гладкост. Добавете захар на вкус.
На соса: Смесете всички съставки за соса в тенджера. Оставете да заври на средно висока температура. Намалете котлона и варете, докато се сгъсти. Оставете да престои за една нощ.
На плънката: Махнете стъблата и измийте спанака. Кипнете го във вода и нарежете ситно. Заделете. Разтопете маслото в тиган и запържете леко лука до прозрачност. Нарежете крема сиренето на малки парченца. Намалете котлона до слаб и добавете крема сиренето. Когато сиренето започне да омеква, добавете лимоновия сок и разбъркайте. Свалете тигана от котлона и прибавете галетата, рачешкото месо и спанака.
На дъмплингите:
Сложете 1 - 2 супени лъжици от плънката във всяка кора и запечатайте според указанията на опаковката. Поставете един слой дъмплинги в горещо олио и запържете за 2 - 3 минути до златисто кафяво. Отцедете върху хартия и сервирайте веднага със сос от къпини.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ