Пюре от тиква със сирена и песто
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
Необходими продукти:
1/2 тиква (около 2 кг да е парчето с кората, ако е сурово; можете и да си купите парче 1,4-1,5 кг директно изпечено)
2 топки моцарела
2-3 домата
1 малък буркан готово босилеково песто
зехтин
черен пипер
200 г сирене чедър или твърд кашкавал
ядки по желание (орехи, бадеми, каше, лешници)
Начин на приготвяне:
Тиквата изпечете на фурна, като намазните парчето със зехтин и поръсите с малко сол. Можете директно да си купите около1,5 кг печена тиква. След това издълбайте сърцевината с вилица, за да стане на влакна. Не бива да мачкате на пюре.
Рендосайте избраното от вас жълто сирене и нежно смесете с тиквата. Разпределете в купички за суфле или крем карамел, като ги напълните на 2/3. Отгоре намажете песто, после сложете резени домати и на финала - шайби моцарела. По желание поръсете с нарязани ядки. Запечете на 180 градуса за 15-18 минути.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ