Регистрация

Пюре от бакла

Автор:
любомира
|
Дата:
27 Aug
|
Видяна:
1567
Оцени рецептата

225 г сушена бакла, накисната

3 скилидки чесън

1 ч.л. кимион, семена

Зехтин

Сол

1/4 ч.л. мащерка или риган

 

Отцедете и обелете баклата. Покрива се с прясна вода и се вари внимателно с чесъна и семената кимион, докато зърната омекнат. Отцедете. Пасирайте баклата. Добавете достатъчно зехтин и малко вода, за да се получи пюре с консистенцията на супа. Добавете сол и черен пипер на вкус и разбъркайте добре. Точно преди сервиране, сгорещете отново с малко зехтин и поръсете с мащерка или риган. Сервирайте с арабски хляб и купа със смес от подправки (кимион, лют червен пипер и сол).





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта