Пържено тофу със сос от червени сливи
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
450 г твърдо тофу
1/2 ч сусамово семе
2 с.л. царевично нишесте
3 с.л. пълнозърнесто брашно
1/4 ч олио
680 г червени сливи, без костилки, обелени и нарязани
3/4 ч захар
1 с.л. соев сос
1 с.л. терияки сос
2 ч чесън, нарязан
Вода за покриване
Нарежете тофуто на кубчета от по 2,5 см. Смесете сусамовото семе, царевичното нишесте и брашното. Оваляйте тофуто в сусамовата смес. Сгорещете олиото в тиган. Изпържете тофуто до зачервяване. Отцедете върху хартиени кърпи и оставете настрана. Сложете останалите съставки в тенджера. Добавете достатъчно вода, така че да ги покрие на 1 см. Оставете да заври, след това оставете да къкри за 20 минути. Пасирайте до гладкост. Изсипете в купа за сервиране. Забодете клечки за зъби върху кубчетата тофу. Подредете в чиния и поднесете топло със соса.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ