Регистрация

Пържено тофу със сос от червени сливи

Автор:
Рая Пешева
|
Дата:
03 Jun
|
Видяна:
424
Оцени рецептата

450 г твърдо тофу

1/2 ч сусамово семе

2 с.л. царевично нишесте

3 с.л. пълнозърнесто брашно

1/4 ч олио

680 г червени сливи, без костилки, обелени и нарязани

3/4 ч захар

1 с.л. соев сос

1 с.л. терияки сос

2 ч чесън, нарязан

Вода за покриване

 

Нарежете тофуто на кубчета от по 2,5 см. Смесете сусамовото семе, царевичното нишесте и брашното. Оваляйте тофуто в сусамовата смес. Сгорещете олиото в тиган. Изпържете тофуто до зачервяване. Отцедете върху хартиени кърпи и оставете настрана. Сложете останалите съставки в тенджера. Добавете достатъчно вода, така че да ги покрие на 1 см. Оставете да заври, след това оставете да къкри за 20 минути. Пасирайте до гладкост. Изсипете в купа за сервиране. Забодете клечки за зъби върху кубчетата тофу. Подредете в чиния и поднесете топло със соса.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта